Naš izlet na Cres i Lošinj

Učenici 5.b i 6.a razreda bili su na izletu.  Sunčani svibanjski dan iskoristili su za otkrivanje drevne povijesti prekrasnog Osora, posjet Muzeju Apoksiomena i razgled drugih brojnih atrakcija koje, pod svojim uvijek vedrim nebom, krije lijepi gradić Mali Lošinj.

O izletu piše Laura Božić.

Naš zanimljivi izlet na Cres i Lošinj počeo je u ranim satima, 6:30. Vani je bilo poprilično hladno pa se svatko trudio uloviti pokoju zraku sunca.

Uzbuđeno sam iščekivala da se ukrcamo na trajekt i krenemo put Cresa. S trajekta se pružao predivan pogled na plavo pjenasto more. Prvo odredište bio nam je stari grad Osor. Osor mi se svidio jer je bio sav u kamenu s puno raznih kipova. Nakon obilaska Osora prešli smo mali mostić i našli se na Lošinju. U Malom Lošinju posjetili smo Muzej Apoksiomena. Apoksiomen je brončani kip mladog atlete koji je prikazan kako čisti svoju strugaljku. Kip je star više od 2000 godina. Svi su bili oduševljeni muzejem i savršenstvom kipa. Nakon kratkog slobodnog vremena, koje smo iskoristili za kupnju suvenira i obilazak Malog Lošinja, u 13:30 sati smo se zaputili prema Cresu u kojemu smo imali organiziran ručak. Poslije ručka su se neki čak i okupali. U 17:30 sati smo se trajektom vratili natrag na Krk.

Meni se izlet jako svidio i rado bih voljela još jedanput obići sunčani Cres i Lošinj.

Laura Božić, 6.a

FOTOGALERIJA:

foto: Antonia Martinčić, Petrica Mrakovčić, Maria Elena Brusić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.