Palčica, uzbudljivo putovanje u svijet bajki

Ova školska godina   u znaku  je velikog danskog književnika Hansa Christiana Andersena. Nakon uspješnog predavanja o njegovom životu i djelu, realizirali smo i sljedeći zadatak, pogledali smo dječju predstavu Palčica u izvedbi  gostujućeg Zagrebačkog kazališta lutaka.

Dan je bio prekrasan pa su naši mali učenici 2.a i 2.b razreda  u pratnji svojih učiteljica doista uživali. Na putu do Rijeke promatrali smo prekrasno obojenu prirodu koju je dotaknuo čarobni kist jeseni i učinio ju neodoljivom. Usput smo zapazili mnogo toga i podijelili znanje o svijetu oko nas, jer priroda se najbolje uči u prirodi, opažanjem  životne stvarnosti .

U kazalištu smo s nestrpljenjem očekivali početak predstave. Uslijedilo je ugodnih, napetih, smiješnih i zabavnih 45 minuta  nekog drugog svijeta, bajkovitog, pa smo i mi na trenutak bili netko drugi. Putovali smo s malom Palčicom, bojali se, smijali  dobroj vještici, smiješnim maskama i postavljali mnoga pitanja sami sebi, ali i najbližem učeniku do sebe. Na putovanju do škole pretresli smo svoje dojmove o predstavi i odgovarali na mnogobrojna pitanja naših učiteljica, jer njima nikada ne nedostaju pitanja. Priču o Palčici možete pročitati i na našim stranicama, kao i ostale bajke Hansa Christiana Andersena.

Radujemo se novoj terenskoj nastavi koju su naše učiteljice najavile i predvidjele za prosinac, a mi smo obećali da ćemo biti dobri i to zaslužiti.

učiteljice Ivona, Ana Marija i učenici drugih razreda

FOTOGALERIJA:

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.