Izložba fotografija – Impresije mora i svjetla

Ono što fotografije Marka Mrakovčića, učenika sedmog razreda, čini posebnima su prekrasne kompozicije, maštovite igre svjetla i tekstura, traganje za detaljima te otkrivanje gledatelju skrivene ljepote i drugačijeg pogleda na trenutke, prizore i stvari koji nas okružuju.

Osamnaest njegovih fotografija koje ovom prilikom ujedinjujemo pod naslovom Impresije mora i svjetla nastale su nedavno, u fotoradionici Novigradskog proljeća i možemo ih podijeliti na dva dijela.

U prvom dijelu, Marko nam otkriva dobro poznati motiv mora predstavljajući nam priču o životu mora na jedan novi način; ispisan perom sunčevog svjetla, zastajkivanjem pred običnim prizorima koji u Markovom znatiželjnom traganju za teksturama i detaljima bivaju otkriveni u sasvim novom svjetlu.

Drugi dio fotografija ove izložbe nastao je u kreativnoj radionici – obični predmeti poput školjaka, grančica, aluminijske folije, stakla,… postaju dijelovi scene na kojoj igra svjetlosti i sjene otkriva teksture, slojevite prizore, refleksije i slike svemirskih pejzaža.

A. Ž.

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Kreativac, Mala galerija, Vijesti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.