Premužićeva staza – sedmaši u otkrivanju čudesne ljepote Velebita

U četvrtak 6. listopada učenici 7. a i 7. b razreda, u pratnji razrednika Predraga Znaora, Petrice Mrakovčić i učiteljice Ivane Surić uputili su se na jednodnevni izlet kako bi posjetili Nacionalni park Sjeverni Velebit. 💚

Stigavši na odredište u 10 sati uputili smo se pješice na Premužićevu stazu kako bi propješačili tu zahtjevnu stazu, njezinu prvu dionicu dugu 16 kilometara. Na stazi nas se najviše dojmio strogi rezervat u kojem smo vidjeli Hajdučke i Rožanske kukove, te razne druge reljefne oblike. Zahvaljujući našem stručnom vodstvu, Aniti Bistričić i teti Jadranki, nismo samo upoznali ljepote nacionalnog parka već se i odlično zabavili. Nadasve umorni, ali i bogatiji za ovo predivno iskustvo vratili smo se u Malinsku u 9 sati navečer.

Eni Bužonja, 7.b

PREMUŽIĆEVA STAZA, koju mnogi smatraju jednom  od najljepših planinarskih staza Velebita i cijele Hrvatske, proteže se vršnim dijelom sjevernog i srednjeg Velebita, od Zavižana na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, pa do Baških Oštarija na području Parka prirode Velebit. Prva dionica ove staze, koju su propješačili naši sedmaši, dugačka je 16 kilometara, a područje kojim prolazi jedno od najljepših planinskih područja u Hrvatskoj uopće… vodi kroz prekrasne šumske i kamene krajolike, livade i vrhova s kojih se pružaju prekrasni pogledi.

FOTOGALERIJA:

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Putopisi, Terenska nastava, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.