Ljetna škola šaha u našoj školi

Iako je nastava završila, ovih je dana u našoj školi živahno i radno. U dvorištu, u hladovini pod zelenim krošnjama naših stoljetnih školskih kestena svoje je mjesto pronašla Ljetna škola šaha u kojoj najmlađi uče osnove šaha, uživaju u prvim koracima šahovskih figura te upoznaju čarobnu ljepotu ove drevne igre. ♛

U nastavku donosimo tekst učiteljice Vilme Depikolozvane koja je, ekskluzivno za naše web stranice, razgovarala sa voditeljicom ovogodišnje Ljetne škole šaha gospođom Vesnom Tomulić. 😊

U našoj školi Malinska-Dubašnica se već više od trideset godina održava Ljetna škola šaha. Začetnik Škole je bio prof. Zdenko Jurković koji ju je vodio od samog početka i koji je nažalost nedavno preminuo, te su školu preuzeli i vode Vesna Tomulić, voditeljica šaha već oko 15 godina, međunarodni majstor Hrvoje Jurković, FIDE majstor Teo Tomulić, te MK Sandro Šafar.

Djeca će se tijekom programa uz iskusne mentore naučiti igru šaha, odnosno upoznati šahovsku ploču, pravila igre te pravila pomicanja figura po ploči i osnove šahovskog bontona.

Polaznici su djeca svih uzrasta osnovnih škola, a ove godine Škola broji trideset i dvoje sudionika iz područja Malinske i Rijeke. Ranije ih je znalo biti i iz drugih bližih gradova otoku Krku. Sastaju se od 5. do 9. srpnja ove godine, u vremenu od 10 do 13 sati u prekrasnoj hladovini našeg dvorišta škole, pod starim kestenima.

Bilo ih je jako lijepo promatrati kako su u radu zauzeti i ozbiljni, toliko da nam nisu stigli ni pozirati za slikanje. Zanimljivo jest i to što su s njima nekadašnji učenici ove škole sada već i mentori, Teo i Sandro iz područja Rijeke.

Završni turnir ljetne škole šaha biti će u subotu 10. srpnja 2021. godine i tada ne igraju samo polaznici ljetne škole već se turniru mogu i drugi pridružiti.

Želimo im puno uspjeha i zabave u ovim već ljetnim i vrućim danima kao i u daljnjem radu i okupljanju u našoj školi. 💙

Vilma Depikolozvane

FOTOGALERIJA:

foto: Vilma Depikolozvane i Ksenija Pavlović

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.