U potrazi za Apoksiomenom

Učenici 6. b razreda bili su u Malom Lošinju i posjetili Muzej Apoksiomena u kojem je svoj dom pronašao brončani kip mladog atlete koji je 1996. godine pronađen u podmorju otočića Velih Orjula.

O izletu pišu Rafaela i Klara 🙂

Na izlet smo krenuli  27. 6. oko 8.30 ujutro. Našli smo se na Štaciji u 8.15 sa učiteljicom Crvić i učiteljem Znaorom. Potpuno umorni, zaputili smo se na Valbisku. Na putu do Valbiske, nastojeći se razbuditi, slušali smo muziku. Na trajektu smo krenuli sa selfijima. Bilo ih je mnogo, mnogo, mnogooo! 😀 Sišli smo sa trajekta i zaputili se u grad Cres. Tamo nas je naš vodič vodio do sjevernih, južnih, istočnih i zapadnih vrata grada. Nakon razgledavanja, dobili smo slobodno vrijeme od 30 minuta i krenuli u potragu za WiFi-em. I našli smo ga! Nakon traženja WiFi-a  zaputili smo se na plažu, u nadi da čemo se okupati. Na kraju, samo su najhrabriji dečki močili noge i glave. Nakon slobodnog vremena krenuli smo u grad Osor. Tamo smo malo razgledavali i nismo imali slobodno vrijeme. Zaputili smo se na ručak u Lošinj. Tamo smo jeli pizzu. Poslje ručka, našli smo park u kojemu je bio trampolin. Možete pretpostaviti što se dešavalo dalje. Nakon jednosatne uživancije na trampolinu, zaputili smo se u Muzej Apoksiomena. U muzeju smo dobili smiješne navlake za noge i izgledali smo kao maleni vilenjaci. Gledali smo film o Apoksiomenu, a kasnije smo ga vidjeli i slikali. Nakon posjeta Muzeju, dobili smo dva i pol sata slobodnog vremena. Neki su se išli kupat, a neki na kavu (samo sokove). Kada smo se svi skupili, krenuli smo doma. Vratili smo se oko 19.30 navečer. Bili smo poprilično umorni.

Ovaj izlet bio je čaroban, a za to možemo zahvaliti učiteljici Crvić. Nadamo se još ovakvim izletima, čak i na nekoliko dana, uz dobro društvo i još bolje učitelje. ❤️

Rafaela Čargonja i Klara Grbavac ❤️

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.