Razgovarali smo s Karolinom Kraljić

Kraj školske godine uvijek je prilika za kratak pogled preko ramena, vrijeme kad zbrajamo rezultate, prisjećamo se uspjeha.

Karolini Kraljić ova je godina bila zaista posebna i pamtiti će je, kako sama kaže, po toliko puno lijepih i uspješnih trenutaka.

Karolina je učenica 4. a razreda, ističe se svojom nadarenošću, marljivim radom i izvrsnim ocjenama. No, pored školskih obveza, uspijeva pronaći vrijeme za svoje brojne interese i hobije, te uspješno sudjeluje na raznim natjecanjima.

LIKOVNI EKO NATJEČAJ

Ove je godine sudjelovala na likovnom eko natječaju, u organizaciji poduzeća Ponikve, i osvojila drugu nagradu u kategoriji učenika mlađih razreda osnovne škole.

Kako si se odlučila sudjelovati u natječaju?

U školi sudjelujem u radu ekološke grupe, volim prirodu, likovni mi je jedan od omiljenih predmeta, tako da me ovaj natječaj odmah zainteresirao. Jako sam sretna zbog nagrade, posebno zato što je ovo moje prvo sudjelovanje na nekom likovnom natječaju.

Odlučila si se za izradu skulpture. Koje si sve tehnike i materijale koristila?

Iako volim crtati i slikati, ipak najviše volim izrađivati skulpture. Za ovaj rad koristila sam različite tehnike. Stablo sam napravila od papira koji sam močila u vodi, dodala ljepilo, oblikovala krošnju i deblo drveta i na kraju sve obojala temperom. Na sličan način napravila sam i travu koja okružuje stablo. Podloga je od šperploče koju sam također oslikala temperom. Mali čunjići izrađeni su od kartona, a smješteni su u malim posudicama koje sam napravila od glinamola.

Tvoj rad nije samo skulptura već ima i neku namjenu?

Da, to je zapravo ekološko edukativna igra inspirirana popularnom igrom Čovječe ne ljuti se. Osim čunjića, u jednoj od posudica nalazi se i kockica. Staza koja okružuje travu je igraće polje. Nakon bacanja kockice, igrači pomiču čunjiće. Ako završe na sličici koja predstavlja nešto loše za okoliš igrač vraća svoj čunjić tri koraka nazad, a ako naiđe na nešto dobro za okoliš, tada ide jedan korak naprijed. Nakon odigrana 3 kruga, igra završava i netko pobjeđuje.

PLESNA NATJECANJA

Koliko dugo se baviš plesom?

Već šest godina, članica sam kulturno umjetničkog društva “Dubašnica” u Malinskoj. Učimo sve vrste plesa. Jako to volim i svakako ću se u budućnosti nastaviti baviti plesom.

Ove si godine sudjelovala na dva velika plesna natjecanja. Kako je bilo?

Da, u Zagrebu i Sarajevu. U travnju smo bili na InterdanceFest, međunarodnom natjecanju u Sarajevu, gdje sam osvojila dva druga mjesta, za nastup s grupom i solo balet nastup. Posjet Sarajevu je bio jako zabavan, bilo nam je lijepo. Nakon toga, 16. svibnja, sudjelovala sam na međunarodnom plesnom natjecanju u Zagrebu sa dva nastupa; plesnom točkom Calypso sa grupom i solo baletnom točkom izvodeći koreografiju Flauta. Iz Zagreba sam se vratila sa dva osvojena prva mjesta.

MOJA PRVA KNJIGA

Prije nekoliko dana stigle su dobre vijesti iz Karlovca?

Da! 🙂 Objavljeni su rezultati natječaja Moja prva knjiga u kojem učenici izrađuju svoju slikovnicu. Treba smisliti, napisati priču i ilustrirati je svojim crtežima. Ja sam poslala na natječaj svoju slikovnicu pod nazivom Avantura malih medvjedića i osvojila posebnu nagradu. Jako sam sretna zbog moje prijateljice Laure Božić koja je isto sudjelovala na natječaju. Njezina slikovnica Neobična pustolovina medvjedića Rolanda osvojila je treću nagradu. Šaljem joj velike čestitke! 🙂

Ti i Laura izradile ste nedavno jedan poseban crtež?

Laura i ja idemo zajedno u razred i uz Miju Lukić koja ide sa mnom na balet, Laura mi je najbolja prijateljica. Taj crtež je poseban jer smo ga zajedno izradile i odlučile pokloniti našoj učiteljici Aniti.

Osim likovnog i plesa, Karolini ide i matematika. Ove je godine osvojila odlično drugo mjesto na školskom natjecanju. Također, otkrila nam je da voli i glazbu, životinje, polaznica je modne radionice i sudjeluje u radu misijsko karitativne skupine.

Za kraj, čestitke Karolini na svim dosadašnjim uspjesima, zahvaljujemo joj na ovom razgovoru i želimo puno uspjeha  i sreće u svemu čime se bavi 🙂

pripremila: Alenka Žužić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Kreativac, Natječaji za učenike, Natjecanja, Razgovori, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.