Naši sedmaši na proljetnom Makers kampu

Šestero naših sedmaša, zajedno sa učenicima iz 11 osnovnih škola naše županije,  odlučilo je proljetne praznike provesti aktivno i kreativno, sudjelujući u zanimljivim radionicama proljetnog Makers kampa u Centru tehničke kulture Rijeka. Naša ekipa vratila se iz Rijeke sa novim znanjima i vrlo lijepim uspomenama. ❤️

Njihova četiri kreativna poučna i zanimljiva dana u kojima se, osim za vrijedan rad u radionicama, našlo vremena i za druženje i zabavu opisala nam je Lucija Bajčić iz 7.a.

Našli smo se u utorak 19. travnja 2022. u 10 h u CTK-u (Centar tehničke kulture Rijeka) – Jakov Irak, Lucija Dundović, Jelena Dundović, Mia Manestar i ja iz 7.a i Adrian Šakić iz 7.b razreda. Tamo smo se počeli upoznavati s raznim informatičkim radionicama kao što su: mikrobit, arduino, digitalna fotografija, video, strip, maketarstvo. U 17.30 sati već smo se odmarali u našem hostelu „Old School“ i šetali Rijekom s našom učiteljicom Ivanom Surić koja je bila uz nas svo vrijeme koje smo provodili tamo. U hostelu je bilo lijepo, bilo je fora što smo imali pristup kuhinji pa smo se znali malo zabavljati u njoj.

Sljedećeg dana u CTK-u već su se stvari malo zakuhale, bilo je malo teže jer smo krenuli s projektima. Podijelili su nas u grupe. Mia, Jelena i ja bile smo jedna grupa i imale smo temu o očuvanju vode, a Adrian, Jakov i Lucija imali su temu o siromaštvu. Dosta smo se umorili. Nakon što smo došli u hostel, otišli smo do zvjezdarnice. Bilo je lijepo.

U četvrtak smo se vratili radu na projektima. Nakon tog teškog rada 🙂 malo smo se mi cure s učiteljicom odlučile opustiti, pa smo otišle do grada.


I na kraju petak, 22. travnja bio je možda najstresniji dan, ali i naš zadnji dan u proljetnom kampu. To je bio dan za prezentiranje projekta. Odradili smo to bez problema. Bili smo zadovoljni, iako nismo osvojili nagradu Put u Švedsku. Otišli smo kući nasmiješenih lica. Ova četiri vesela, kreativna i poučna dana i lijepe noći u našem hostelu ostat će nam jedna prekrasna uspomena do nekog sljedećeg kampa ili izleta.

Lucija Bajčić, 7.a

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Vijesti, Zanimljivosti, Znanstveni kutak i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.