Čokolada, iluzija i advent u Zagrebu

Naši su se četvrtaši, sredinom prosinca, na najljepši način oprostili s prvim polugodištem – izletom u Zagreb koji će im ostati u sjećanju kao prekrasna zimska priča o snijegu, čokoladi, iluzijama, zaigranim trenucima u kazalištu Trešnja i predstavi Orašar. 💙

U srijedu 15. prosinca u 7.30 krenuli smo iz Malinske prema Zagrebu. Stali smo u Ravnoj Gori i uživali u snijegu. U Zagrebu smo prvo posjetili Kazalište Trešnja. Poigrali smo se i pogledali predstavu Orašar, redatelja Paola Tišljarića. Slikali smo se na pozornici i prekrasno uređenom holu kazališta.

Ručali smo u Pivnici Medvedgrad. Posjetili smo Muzej čokolade. Nakon jestivih ulaznica i učenja o čokoladi, bilo je slatko. U Muzeju iluzija uživali smo u optičkim varkama i treningu za mozak.

Uspinjačom smo se popeli do Gornjeg grada – Griča. Vidjeli smo Muzej Klovićevi dvori, dva nekadašnja ulaza u Grič – Dverce i Kamenita vrata, kulu Lotrščak, s koje u podne pukne top i slikali se na Markovom trgu.

Spustili smo se do Dolca i vidjeli Zagrebačku katedralu. Razgledali smo prekrasno uređene zagrebačke ulice koje su mirisale na kobasice, začine i fritule koje su neki i probali.

Putem do kuće pjevali smo u autobusu. U Malinsku smo stigli oko 21.30 umorni i zadovoljni. Izlet je bio naporan, ali smo puno toga naučili. Uživali smo!

Nadamo se da će biti još takvih izleta. ❤️

Ana Marija Šviderski – Jurinjak i 4. b razred

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.