Upute za učenike – nastava na daljinu

Dragi učenici,

u nastavku donosimo nekoliko obavijesti i uputa kako bi vas upoznali s početkom nastave na daljinu i prvim koracima koje treba napraviti kako bi zajedno uspješno odradili ovaj izazov 😊

Nastava na daljinu će se odvijati ovako:

ZA UČENIKE MLAĐIH RAZREDA neće biti online nastave, već će učenici pratiti nastavu na programu Hrvatske radiotelevizije na kanalu HRT 3, u emisiji pod nazivom Škola na Trećem koja kreće od ponedjeljka 16. ožujka prema sljedećem rasporedu:

Termin za 1. razred: od 8.00 do 10.00 sati
Termin za 2. razred: od 10.00 do 12.30 sati
Veliki odmor (prigodan program za sve učenike): od 12.30 do 12.50
Termin za 3. razred: od 13.00 do 16.00 sati
Termin za 4. razred: od 16.00 do 19.00 sati

Na mrežnim stranicama HRT – a možete pratiti eventualne promjene u terminima emitiranja. Osim praćenja nastave na televiziji, učiteljice će (od srijede 18. ožujka pa na dalje) svakodnevno slati roditeljima učenika materijale za vježbanje gradiva.
.

ZA UČENIKE VIŠIH RAZREDA nastava na daljinu odvijati će se na dva načina:

 • učenici će pratiti nastavu na online Sportskoj televiziji (već od ponedjeljka 16. ožujka) u programu pod nazivom TV škola MZO – a. U sklopu tog programa učenici od petog do osmog razreda moći će pratiti nastavu u obliku online nastavnih sadržaja.
  .
 • nastava će se, od srijede 18. ožujka, održavati i u virtualnim učionicama naše škole, na Yammeru. Učionice su kreirane i u njima će svakodnevno predmetni učitelji postavljati nastavne sadržaje, materijale za vježbu, zadatke, aktivnosti, komunicirati s učenicima,… Do srijede 18. ožujka svi učenici viših razreda se trebaju prijaviti u svoju virtualnu učionicu i to na način opisan u nastavku. 😊POSTUPAK PRIJAVE U VIRTUALNU UČIONICU NA YAMMER-u:
  .

  Najprije se treba prijaviti na Office365 portal putem sljedeće poveznice:

  https://office365.skole.hr/

  U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati Prijava, potom AAI@EduHr prijava te upisati korisničko ime i lozinku (one iste podatke kojima učenici pristupaju eDnevniku). Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja te odabrati opciju Odvedi me na Office365. Tada će u popisu aplikacija biti vidljiv i Yammer te će mu korisnici moći pristupiti. Ako ne vidite ikonu Yammer aplikacije, kliknite na Pokaži sve aplikacije. Kako su razrednici već dodali učenike u virtualne razrede, svaki učenik će se nakon prijave automatski naći u svojoj virtualnoj učionici.

Tijekom subote i nedjelje zaprimili smo brojne poruke učenika koji se ne mogu prijaviti na Office365 i ne mogu pristupiti Yammer virtualnim učionicama. Razlog tome je preopterećenost sustava. Već u petak popodne sustav je pao zbog ogromne količine korisnika koji se pokušavaju odjednom prijaviti.

Dragi učenici, ne trebate se oko toga brinuti. 😊 Samo strpljivo! Probajte se svako toliko prijaviti u sustav prema gore navedenim uputama. Carnet radi na rješenju tog problema tako da vjerujemo kako će se tijekom ponedjeljka i utorka svi učenici uspjeti prijaviti u virtualne učionice svog razreda i pojedinih predmeta (neki učitelji kreirali su i posebne učionice za svoj predmet i automatski dodali svoje učenike u grupu) te da ćemo u srijedu 18. ožujka uspješno krenuti s online nastavom u našim virtualnim učionicama.

Pratite naše školske web stranice za buduće obavijesti!  

Alenka Žužić, koordinatorica E-Škole

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Vijesti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.