Vrime je od trgadbe

Škola za život za nas nije ništa novo! Već godinama organiziramo izvanučioničku nastavu s ciljem da djeci približimo svijet koji nas okružuje. Iskustvo je najbolji učitelj!
Prošle godine, iako smo bili samo prvašići sudjelovali smo u berbi maslina u Dubašnici. Ove godine smo se u Vrbničkom polju okušali u berbi grožđa. Veselju nije bilo kraja! 😊


Nakon dva školska sata uputili smo se, sa svom potrebnom opremom u vinograd, stare tenisice, škare od riza (vrtlarske škare), bočica vode, puno uzbuđenja i dobre volje. Nikako da stignemo, ali kada smo došli uzbuđenje je bilo na vrhuncu. Mate, učenik iz našeg razreda, je bio glavni, a kako i ne bi kada je to vinograd njegovog deda i none. Podijelio nam je kante u koje ćemo stavljati grožđe, rasporedio nas je u manje grupe, objasnio zadatak, a nama nije ništa drugo preostalo nego da se primimo posla. U nešto više od jednog školskog sata nabrali smo oko 300 kg grožđa. Pravi težaci! Nakon žurnade rabi se porefat. Za to su se pobrinule Matova mama i baka koje su za nas pripremile sendviče, raznovrsne kolače, sokove, vode, smokve… Usput smo sudjelovali i u berbi rajčica, pa smo vidjeli kako su veliki vrbenski pomidori, patlidžana, paprika, kukuruza. Toliko nam je bilo lijepo da smo se teška srca pozdravili s našim domaćinima gospođom Anicom i Darkom Brusićem, koji su nam spremili još i punu košaru smokava i grožđa za u školu.
Zahvaljujemo se obitelji Brusić ka se pokazala kako pravi kurtežan i ugostila nas da bolje ni ni mogla, a valjda smo i zameritali.
Već se sada radujemo novoj berbi nekih drugih plodova , ali o tome više dogodine. 😊

Tekst i fotografije: Ivona Dundović-Ljutić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.