Trećaši posjetili Rijeku i uživali u filmu Orašar i četiri kraljevstva

U srijedu 19. prosinca naši trećaši, u pratnji svojih učiteljica Đane Krnčević i Mihaele Košić, bili su na još jednoj zanimljivoj terenskoj nastavi u Rijeci i tako na najljepši mogući način završili 2018. godinu.

Posjetili smo Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i sudjelovali na radionici Prošlost, sadašnjost i budućnost, a nakon toga razgledali smo Kulturno povijesni odjel muzeja i naučili puno o povijesti grada Rijeke. Na kraju smo na Odjelu povijesti pomorstva vidjeli makete Titanica i Carpathie i originalni pojas za spašavanje s Titanica. Nakon vrlo zanimljivog odlaska u prošlost, vratili smo se u sadašnjost i prošetali centrom grada Rijeke, razgledali kulturno-povijesne znamenitosti i uživali na Adventu na riječkom Korzu. Zavirili smo i u riječko podzemlje i prošetali vojnim tunelom u centru. Tunel su izgradili  talijanski vojnici za vrijeme Drugog svjetskog rata i prošle godine je otvoren za javnost, a sada je i prigodno okićen u božićnom ruhu. Našim je učenicima ova šetnja bila poseban doživljaj.

Nakon pojedenih fritula zaputili smo se na Trsat. Prošetali smo Trsatskom gradinom i Svetištem Majke Božje Trsatske i uživali u adventskom ugođaju i predivnom sunčanom zimskom danu te pogledu na grad. Za kraj, uputili smo se u Cinestar i pogledali fantastični, avanturistički igrani film Orašar i četiri kraljevstva, koji nas je oduševio.

Bio je ovo stvarno dan za pamćenje, a o tome koliko nam je bilo zanimljivo i zabavno dovoljno govori činjenica da je na pitanje što im je u 2018. godini bilo posebno i čega će se najviše sjećati iz ove godine pola 3.a razreda odgovorilo: „Terenska nastava u Rijeci.“ Nadamo se ovako lijepim danima i u godini koja slijedi.

Mihaela Košić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.