Mali kreativci u pekarskoj radionici

Polaznici kreativne radionice produženog boravka „Kad se vrijedne ruke slože“, koju vode učiteljice Sanja Špalj i Ivana Mišković okušali su svoju kreativnost i u kuhinji, naučili kako pripremiti zdravi i ukusan međuobrok i odlično se zabavili! 😍

.

Ovog tjedna odlučili smo ispeći zdrave energetske pločice od zobenih pahuljica. Za izradu nam je bilo potrebno:

1 kg banana, 1 pakiranje grožđica, zobene pahuljice, čokolada

Najprije smo naribali i usitnili banane. U banane smo pridodali zobene pahuljice, grožđice i komadiće čokolade. Smjesu smo dobro izmiješali, a onda oblikovali tanke pločice. Pločice smo stavili peći 10 min na 180 °C. Na kraju smo se okupili za stolom i počastili.

Energetske pločice su dobar izbor međuobroka ili obroka prije treninga ili neke fizičke aktivnosti jer će vam dati energije za napore koji slijede.

Samostalno izrađene energetske pločice  mogu odlično zamijeniti zašećerene, kupovne slatkiše, a ujedno možete biti kreativni i sami dodavati sastojke koje naviše volite. To mogu biti  orašasti plodovi, žitarice, voće i sjemenke.

Imati spreman zdrav međuobrok u torbici, ruksaku, automobilu ili na radnom stolu znatno olakšava život, stoga Vas pozivamo da se i sami okušate u izradi energetskih pločica i kupovne slatkiše zamijenite zdravim međuobrocima.

Sanja Špalj

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Kreativac, Produženi boravak, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.