Dubašljanski žiri na Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci

Već sedmu godinu zaredom, naša se škola predstavila na 22. Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci. Četrdeset učenika i četiri učiteljice, predstavili su našu školu i općinu pod maskom Dubašljanski žiri. Ova tema posebno je vezana za naše mjesto zbog simbola hrasta – duba po kojemu je Dubašnica i dobila naziv.

Naša djeca, kao i žirevi, Dubašljanski su plodovi na koje smo izrazito ponosni. Upravo je to bio razlog našeg odabira ovogodišnje maske.

Veselo druženje započelo je okupljanjem na autobusnoj stanici u Malinskoj. U zadnji tren još su se oslikavala lica, popravljale maske, sve se namještalo kako bi naš izlazak na Korzo bio savršen. Nakon što smo se poslikali, krenuli smo autobusom u Rijeku.

U Rijeci su nas dočekali učenici Dominik i Paola Novak s učiteljicom Sanjom. Oni su prethodno predstavljali našu maškaranu skupinu na već tradicionalnom prijemu kod riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zajedno s meštrom Tonijem i kraljicom karnevala Ivom Ciceran. Gradonačelnik je naše predstavnike primio na bini postavljenoj na Korzu, gdje su međusobno razmijenili prigodne poklone. Za poklon smo izradili stablo hrasta s žirevima napravljen od žice i filcane vune.

Dolaskom na Gatu Karoline Riječke,  ugledali smo mnoštvo šarenih i maštovitih maškarica. Nakon posljednjih priprema pred start, ubrzo je stiglo i naše vrijeme da stanemo u povorku. Ove godine, imali smo i mini alegorijska kola s prikazom hrasta – duba koja je izradio naš vrijedni domar Marijan Lisjak.  Krećući se rutom od Rive, duž Korza pa sve do zgrade Ex port Delta, dočekale su nas četiri pozornice gdje smo pokazali kako se na našoj Boduliji fešta. Uzduž trase ugledali smo mnoštvo poznatih lica; ponajviše roditelja, baka, djedova i rodbine, koji su pogledom i objektivom tražili svoju maškaricu. Na kraju su nas u zgradi Ex port Delta dočekale zaslužene krafne i sok.

Veseli i zadovoljni krenuli smo autobusom natrag kući, u nadi ponovnog okupljanja dogodine. Zahvaljujemo Maškaranoj udruzi Dubašnica i Trgovini Krk d.d. koji su nam svojim sponzorstvom dali podršku u ostvarivanju veselog druženja.

                                                                                                                                                Sanja Špalj

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.