Gregov dnevnik

Gregov dnevnikZa sve knjigoljupce, i one koji će to tek postati, evo nas opet u potrazi za dobrom knjigom. 🙂

Ovoga puta nismo pronašli jednu, već cijeli serijal urnebesno dobrih knjiga o jednom sasvim posebnom dječaku koji će vas nasmijati do suza!

Diary of a Wimpy Kid ili Gregov dnevnik prva je u nizu serijala Gregovih dnevnika i jedna od najboljih i najsmješnijih knjiga za djecu i mlade u povijesti. Autor ovih super zanimljivih i komičnih priča je američki autor Jeff Kinney, koji je od jedne sasvim obične ideje napravio iskustvo za djecu koje nikad neće biti zaboravljeno. Jeff Kinney je dizajner kompjuterskih igrica, crtač stripova, producent, glumac i pisac. Gregorove dnevnike najprije je objavljivao online na svojoj web stranici. Dogodovštine Grega Heffleya postale su u kratkom vremenu tako veliki hit da su mnogobrojni fanovi zatražili od autora da nastavi pisati i objavi Gregorove dnevnike u tiskanom izdanju.

Gregorov dnevnikGlavni lik ovih romana je Greg Heffley, dječak koji nas na duhovit i originalno zabavan način vodi kroz svoje školske i obiteljske nevolje i avanture. Njegov najbolji prijatelj je Rowley Jefferson i njih dvojica često zajedno upadaju u različite nevolje i spačke. Najveći Gregovi problemi su njegov mlađi brat Manny i stariji brat Rodrick.

Greg je ovisnik o igricama, te umjesto da igra košarku i nogomet na svježem zraku, igra sportske igrice. To živcira ponajviše njegovog tatu koji mu brani igrice te ga tjera da trči i bavi se sportom. Najveći problem je Dodir Sira, “bolest“ koja se dobije ako dodirnete sir koji se nalazi na betonu školskog igrališta. Taj se sir tamo nalazi od prošlog stoljeća.

Greg je uvijek vrlo zabrinut oko svoje popularnosti u školi i stalno sanjari o prekrasnom životu koji ga čeka kad odraste. 

Do sada je objavljeno više od 10 knjiga o Gregu i sve su postale nevjerojatno popularne u brojnim zemljama svijeta. Iznimno smiješne i zabavne, stranice iz Gregovih dnevnika su prava književna poslastica za djecu i odrasle.

Dominik Mešić


Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Knjižnica, Zanimljivosti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.