Posjet župana Zlatka Komadine

Ove jeseni, početak nove školske godine nije bio tek uobičajeni prvi radni dan. Bio je posebno svečan, za cijelu Dubašnicu, rekla bih i povijesni. Prvi put u svojoj povijesti,  naša škola postaje samostalna, OŠ Malinska – Dubašnica, sa sjedištem u Bogovićima.

Radost toga trenutka s nama su podijelili visoki gosti. Župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina, njegova zamjenica Marina Medarić, Pročelnica Upravnog odjela za školstvo Edita Stilin te voditeljica kabineta Župana Ermina Duraj. Na prigodnoj svečanosti bili su i načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina, gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić i naravno, kao domaćin, načelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić, predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Cerović, naš župnik Marin Dašek, roditelji, učenici – jednom riječju brojni prijatelji škole.

Svečanost je održana u našoj lijepoj dvorani. Započeli su je Mantinjadom Nikola i Anton Milčetić. Školski je zbor otpjevao pjesmu Zavičaju, tebi! – svojevrsnu himnu Primorsko – goranske županije i prekrasnu pjesmu Otok od zlata u kojoj je iskazana sva ljepota našeg otoka i ljubav prema njemu. Ivan Rošić, Monika Ivanović i Sara Stanković vodili su program. Laura Žužić je govorila čakavsku pjesmu Sunce, ja i mladost Nikole Bonifačića – Rožina kako bismo uživali u domaćoj čakavskoj riječi. Naša najbolja plesačica Karolina Kraljić  otplesala je Sjećanje iz mjuzikla Mačke. Lovro Ćuk je svima izmamio osmijeh pjesmicom Ministar. Govornici su bili Milena Žic koja je govorila o sadašnjem trenutku škole i o sadržajima koje ćemo staviti u ovogodišnji kurikulum. Načelnik naše Općine Robert Kraljić govorio je o najvažnijim točkama u povijesti naše škole i uz bok onima iz povijesti, pridodao i ovaj današnji, kojim škola postaje samostalna. Župan Zlatko Komadina, obraćajući se  izrazio nam je podršku u radu i zaželio sretan početak, ne samo nastavne godine, nego i života samostalne škole u Bogovićima. Spomenuo je i sve ostale projekte koje je Županija ostvarila i trenutno ih ostvaruje (Punat, Baška) na otoku Krku.

Milena Žic

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Svečanosti, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.