Promet u zavičaju

U četvrtak 29. veljače drugašići iz naše škole su mjesto iz svojih školskih klupa zamijenili najprije onim u autobusu, a zatim i onim u vlaku. Terenska nastava ovoga puta  bila  je usmjerena na upoznavanje prometa u zavičaju, prometnih sredstva i prometnu povezanost. ✈️

Razvojem industrije, a time i brodske luke tako i s razvojem željeznice, započinje cijela priča o prometu. Kroz prošlost grada Rijeke na vrlo zanimljiv način vodič Robi doveo nas je do sadašnjeg  trenutka, modernih vlakova, novog autobusnog kolodvora koji je tek u izgradnji pa sve do suvremenih brodova i jahti kojima smo se  divili.

Najzanimljivije nam je bilo ući u vlak i voziti se njime pa makar i nakratko, upoznati prvu ženu vozačicu vlaka u našoj županiji strojovotkinju, poslušati zanimljive priče iz garderobe sa autobusnog kolodvora Žabica, slušati o Titanicu i brodu Carpathia. Ništa manje nismo bili oduševljeni u Zračnoj luci Rijeka na aerodromu Omišalj  gdje smo pratili uzlijetanje aviona i spuštanje helikoptera. Smijali smo se  rengenskim snimkama naših ruksaka i svega što je vezano za kontrolu putnika i njihovih putnih torbi. Prošli smo prostorije kroz koje putnici inače ne prolaze, ali kao posebni gosti imali smo pravo pristupa gotovo svugdje.

Čak ni sivi oblaci i dvije tri kapi kiše nisu nam mogle pokvariti ovaj dan .

Ivona Dundović-Ljutić

FOTOGALERIJA

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.