Nogometna ekipa naše škole osvojila malonogometni turnir Andrinja 2023.

Povodom blagdana sv. Andrije, zaštitnika župe Punat i Dana Općine Punat, 30. studenog 2023. u školskoj dvorani u Puntu održan je tradicionalni malonogometni turnir u futsalu.

Naši nogometaši vratili su se u Dubašnicu s pobjedničkim peharom! 🏆 ✨

Turnir u futsalu „Andrinja“ je tradicionalni malonogometni turnir koji se održavao do 2019. godine i zajednički su ga organizirali Osnovna škola „Fran Krsto Frankopan“ Krk i Općina Punat, međutim zbog epidemioloških razloga zadnjih godina turnir se nije održavao. Ove godine aktiv učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture odlučio je obnoviti tu dugogodišnju tradiciju čiji je cilj promicanje sporta, prijateljstva i suradnja svih osnovnih škola s otoka Krka.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa predstavnice svih osnovnih škola s otoka Krka.

Ekipe su ždrijebom izabrane u dvije grupe u kojima su međusobno izmjerili snage. Najbolje dvije ekipe iz svake grupe plasirale su se u polufinale nakon kojih su pobjednici igrali za prvo mjesto a poraženi za treće mjesto. U grupi „A“ igrale su ekipe Baške, Malinske, Punta i Vrha a najbolje su bile Baška i Malinska. U grupi „B“ igrale su ekipe Omišlja, Dobrinja, Vrbnika i Krka i najbolje su bile ekipa Krka i Omišlja.

U prvom polufinalu su se susrele ekipe Krka i Malinske, a utakmica je završila neriješeno rezultatom 1:1 te se pobjednik dobio boljim izvođenjem udaraca sa šest metara, a to je bila ekipa Malinske. U drugom polufinalu igrali su ekipe Baške i Omišlja, a pobjedu je odnijela ekipa Baške rezultatom 2:0. Utakmica za treće mjesto između Krka i Omišlja završila je rezultatom 2:1 za ekipu Omišlja.

Finalna utakmica između Baške i Malinske završila je rezultatom 1:0 za Malinsku čime je ekipa Malinske postala pobjednik malonogometnog turnira u futsalu „Andrinja 2023“.

Najboljim igračem turnira proglašen je Juraj Velnić učenik PŠ Baška dok je titula za najboljeg golmana turnira pripala Matiji Grahovcu učeniku OŠ Malinska – Dubašnica.

Nakon odigranih utakmica uslijedila je podjela priznanja. Ravnatelj Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk Serđo Samblić kapetanima svih ekipa uručio je diplome za sudjelovanje. Načelnik Općine Punat Daniel Strčić najboljim ekipama uručio je pehare. Umirovljeni profesor Tjelesne i zdravstvene kulture učitelj Željko Žic, ujedno i začetnik ovog turnira, uručio je pehare za najboljeg igrača i najboljeg golmana turnira.

Veliko hvala Općini Punat, Osnovnoj školi „Fran Krsto Frankopan“ i Trgovini Krk Malinska d.d za pomoć u organizaciji turnira „Andrinja 2023″.

Ksenija Pavlović

FOTOGALERIJA

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Sport, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.