Radionica 3D printanja

U srijedu smo, 22. studenoga 2023., napokon u funkciju stavili novi 3D pisač koji je škola dobila početkom nastavne godine. Iako je dio naših učenika već ponešto znao o radu tog uređaja, zamolili smo za pomoć u prvim koracima Centar za tehničku kulturu Rijeka preko kojeg smo dogovorili edukaciju i radionicu.

S karakteristikama 3D pisača upoznala nas je gđa Dunja Legović koja radi u Hrvatskom savezu brodomaketara. Iako je predviđeno trajanje edukacije i radionice dva sata, vremenske su (ne)prilike našu gošću malo dulje zadržale u našoj školi, a to je značilo više prilika za isprobavanje rada uređaja. U edukaciji su sudjelovali učenici 5.a razreda Ruben Blažević i Emanuel Košić, učenici 6. a razreda Matija Grahovac i Matej Petrovski i učenici 7.a razreda Petar Bajčić, Mauro Brnjić, Teo Bećkanović, Filip Blažević i Matej Jemrić te stručne suradnice pedagoginja, psihologinja i školska knjižničarka. Isprobali smo ispisivanje gotovih predložaka, a dječaci su se okušali i u samostalnom stvaranju digitalnoga dizajna.

Učenici su od saznanja da posjedujemo 3D pisač svakodnevno ispitivali kada ćemo započeti s uporabom, stoga su jedva dočekali službeni početak. Već smo se sljedećega dana ponovo sastali u školskoj knjižnici s novim idejama i dizajnima, a svoj ćemo rad predstaviti i prilikom prodaje prigodnih proizvoda naše učeničke zadruge.

Simona Šamanić Ježabek

FOTOGALERIJA

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.