Četvrtaši u svijetu bajki i znanosti

U utorak, 14. studenoga učenici četvrtih razreda išli su na terensku nastavu koja je obuhvaćala posjet gradovima Ogulinu i Karlovcu.

Terenska nastava odvela ih je u zanimljiv svijet bajki, povijesti, znanosti i prirodnih ljepota Karlovačke županije. 🍂 🏰 🌲 ✨

Došavši u Ogulin, posjetili su Ivaninu kuću bajki, jedinstveni multimedijalni i interaktivni centar koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo. Posjetili su i Zavičajni muzej grada Ogulina te poslušali legendu o djevojci Đuli, uživajući u pogledu na Đulin ponor.

Nakon odličnog ručka prošetali su uz jezero Sabljaci i uživali u jesenskom krajoliku i bojama.

Dalje ih je put vodio prema Karlovcu, u stari grad Dubovac, jedan od najbolje sačuvanih i najljepših spomenika feudalnog graditeljstva u Hrvatskoj. Sagrađen je na prapovijesnom humku iznad rijeke Kupe pa je učenicima pružio divan pogled na Karlovac.

Kao poslastica na kraju zanimljivog dana bio je posjet Edukativnom centru Nikola Tesla. Centar je svojim zanimljivim postavom, igrama i edukativnim filmovima dočarao život te način razmišljanja i stvaranja slavnog znanstvenika.

Prepuni dojmova vratili su se kući.

Ivana Mišković i Mihaela Košić

FOTOGALERIJA

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.