Radionice u sklopu projekta Budi ++ oduševile učenike naše škole

U ponedjeljak 4. travnja 2022. godine u sklopu Budi ++ projekta u OŠ Malinska-Dubašnica održan je niz pokaznih radionica iz STEM područja. Nositelj je projekta Centar tehničke kulture Rijeka koji kroz ovaj projekt u našoj školi djeluje od školske godine 2018./2019.

Centar tehničke kulture Rijeka je neprofitna nevladina organizacija sa zadatkom da djeluje na poticanju i promicanju tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece, mladeži, djelatnika i ostalog građanstva na području znanstvene, tehničke i informatičke kulture.

Ciljevi aktivnosti u sklopu Budi ++ projekta su jačanje znanja i vještina učenika u STEM području. Ove je godine to realizirano kroz 4 tipa radionica za ukupno 70 učenika OŠ Malinska-Dubašnica, a oduševljenje i zadovoljstvo svih učenika nakon radionica govori o zanimljivosti i aktualnosti odabranih tema.

Za učenike prvih i drugih razreda održane su radionice Robotika za najmlađe, učenici trećih i četvrtih razreda na Radionici maketarstva izrađivali su makete barke. Učenici 5.a razreda dva su školska sata u informatičkoj učionici imali Radionicu robotike, a skupina učenika 6.-ih i 7.-ih razreda na radionici 3D modeliranja izrađivali su privjeske koji će im uskoro biti i dostavljeni.

Na kraju uspješnog dana od CTK Rijeka školi je doniran set za izradu barke „moj mali škver“ za kojim su naši učenici nižih razreda pokazali poseban interes te će ga zasigurno vrlo brzo i upotrijebiti.

Kruna Budi ++ projekta slijedi tijekom uskršnjih praznika, učenici naše škole, zajedno s učenicima iz ostalih škola uključenih u projekt pozvani su da sudjeluju u višednevnom Makers kampu.

Veselimo se budućoj suradnji i radu na ovom i/ili sličnim projektima Centra tehničke kulture Rijeka.

Matea Mrakovčić Kosić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.