Prijatelj Suncu

Grad Poreč u partnerstvu s Općinom Malinska-Dubašnica provodi projekt “Prijatelj Suncu” koji je u stopostotnom iznosu financiran od strane EU. Kroz projekt radi se na podizanju svijesti građana Poreča i mještana općine Malinska-Dubašnica o važnosti prevencije malignih oboljenja kože.

U sklopu projekta učenici 1.a i 1.b razreda OŠ Malinska-Dubašnica u petak 5. studenoga 2021. godine u svojim su učionicama imali goste, doktoricu Sendi Matić, dr. med., specijalisticu dermatologije i venerologije i Martinu Babić, mag. oec, stručnu suradnicu za marketing iz specijalne bolnice Medico Rijeka. Doktorica je održala ne samo zanimljivu već i jako korisnu radionicu „Zaštita od sunca“.

Učenici su naučili kako nabolje zaštititi i pripremiti svoju kožu za jake sunčeve zrake. Naučili su da je sunčeva svjetlost dobra za naše zdravlje, ali u umjerenim količinama i uz kvalitetnu zaštitu kože. Na poklon su dobili kreme koje su s oduševljenjem odmah i koristili.

U sklopu istog projekta u ponedjeljak 15. studenog 2021. godine u 12:00 sati održava se seminar „Prevencija malignih bolesti“ u općinskoj vijećnici za sve zainteresirane mještane.

Anamarija Čubranić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Projekti, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.