Rijeka psihologije i upisi u prvi razred

Od 15. do 21. veljače obilježava se Tjedan psihologije, odnosno 10. Rijeka psihologije. Ovu manifestaciju i aktivnosti kojima se naša škola uključila u ovaj projekt, kao i postupak upisa u 1. razred, predstavila je naša školska psihologinja Matea u emisiji Veliki odmor Radija OK. Snimku emisije donosimo u nastavku.

U sklopu Tjedna psihologije psiholozi, s ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog položaja u društvu, organiziraju brojna predavanja, radionice, okrugle stolove, izložbe i slično. Ove se godine u sklopu Rijeke psihologije održava ukupno 95 aktivnosti koje će provoditi 109 psihologa i psihologinja, čak 35 studenata i studentica psihologije te 23 stručnjaka drugih profesija. Aktivnosti su organizirane u skladu s mnogim zanimljivim i aktualnim temama različitih područja psihologije, a sve su aktivnosti u potpunosti besplatne te svatko može pronaći nešto za sebe.

U Osnovnoj školi Malinska-Dubašnica u sklopu te manifestacije održano je interaktivno predavanje „Što kad nas STRESe, a ne trese“ koje je učenicima predstavila školska psihologinja Matea Mrakovčić Kosić. Više o Rijeci psihologije i o ovoj vrlo aktualnoj temi koja je predstavljena u našoj školi, kao i o humanitarnoj akciji Rijeke psihologije možete čuti u emisiji Veliki odmor (Radio OK) u kojoj je gostovala upravo naša psihologinja. Također, u spomenutoj emisiji naša školska psihologinja pojasnila je postupak upisa djece u prvi razred, što je sve obuhvaćeno samim postupkom te što mogu očekivati budući prvašići i njihovi roditelji.

Poslušajte snimku emisije – Veliki odmor (Radio OK):

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Obavijesti, Projekti, Vijesti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.