eTwinning projekt – Europski dan jezika 2020.

Prošlogodišnji eTwinning projekt razmjene razglednica i pisama povodom Europskoga dana jezika bio je vrlo uspješan te su voditelji odlučili istovrstan projekt provesti i ove godine.

U našoj je školi koordinator projekta kao i prošle godine bila školska knjižničarka koja je u dogovoru s učiteljicama razredne nastave u razmjenu uključila učenike trećega razreda. U 3. a i 3. b razredu održane su radionice kojima su uz igru učenici naučili zanimljivosti o svjetskim jezicima i njihovim govornicima te su potom krenuli u izradu pisama kojima su predstavili sebe i svoj zavičaj na hrvatskome i engleskome jeziku. Po završetku pisma su poslana na adrese partnera u Poljsku, Švedsku, Grčku, Francusku, Tursku, Portugal i Italiju.  Sva su pisma poslana u prvom tjednu listopada te polako pristižu na adrese. Učenici 3. a i 3. b razreda pisma svojih vršnjaka s uzbuđenjem iščekuju te ih po primitku postavljaju na panoe u usvojim učionicama.

Evo kako izgleda pano u učionici 3. a razreda s pismima koja su stigla iz Turske, Portugala, Poljske, Francuske i Švedske.

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Projekti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.