Robotika u našoj školi – sudjelovanje u IRIM ligi i radionice

I ove školske godine u našoj školi održava se Robotika. Ponosni smo na rezultate naših natjecatelja u Croatian Makers Ligi te nas veseli interes učenika za robotiku čemu svjedoči veliki broj polaznika radionice koja je nedavno u našoj školi organizirana u suradnji sa Centrom za tehničku kulturu Rijeka.

Učiteljice Ivana Mišković i Sanja Špalj vode mlađu dobnu skupinu, od 1. do 4. razreda, a stariju dobnu skupinu, od 5. do 8. razreda, vodi učitelj Božidar Volarić.

Učenici se marljivo trude da kroz tjedne susrete nauče programirati M-bot robote.  Usvojeno znanje i vještinu se trude pokazati i kroz natjecanje u Croatian Makers Ligi u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Ove školske godine učenici su u IRIM ligi osvojili: u 1. kolu  mlađa doba skupina  2. mjesto te u 2. kolu starija dobna skupina 1. mjesto.

Treće kolo održano je u Rijeci 20. veljače i natjecala se starija dobna skupina u sastavu: Matija Juroš, Josip Filipović i Jakov Ćorak iz 8. razreda i Emanuel Pribanić iz 7. razreda, te su osvojili 3. mjesto.

Pred učenicima je još zadatak i sudjelovanje u 4. kolu (od 30. ožujka do 20. travnja 2020.).

U četvrtak 12. ožujka u suradnji sa Centrom tehničke kulture iz Rijeke u našoj školi održane su za zaintresirane učenike dvije radionice u sklopu projeka Budi++ iz programiranja i robotike te 3D modeliranja.

Više o svemu i kroz slike u fotogaleriji.

Božidar Volarić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Natjecanja, Projekti, Slobodne aktivnosti, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.