Domaćinstvo – nova, zanimljiva, zabavna i poučna slobodna aktivnost

Od ove školske godine u našoj školi s radom je počela nova izvannastavna aktivnost – Domaćinstvo. Učenici s oduševljenjem čekaju svaki sat domaćinstva. Rado i vrlo spretno  sudjeluju u svim aktivnostima, zabavljaju se te uče na zanimljiv način.

Ideja o uvođenju domaćinstva u školu potekla je od učiteljice razredne nastave Anamarije Čubranić. Skupina broji 19 učenika.

Učenici će naučiti neke praktične vještine kao što su: priprema jednostavnih jela, spremanje zimnice, pečenje kolača, torti, čipi čipsa, kokica, kuhanje čaja i pudinga, izrada zdravog sladoleda, šivanje, sadnja cvijeća, izrada ukrasnih predmeta, peglanje i druge.

Mališani se na Domaćinstvu okupljaju jednom tjedno. Mišljenja su kako je domaćinstvo super, korisno, zabavno, zanimljivo i jedno je sigurno, da sve što ovdje nauče prava je “škola za život” jer nakon svakog rada potrebno je i pospremiti, oprati suđe, očistiti prostor… no, zadovoljstvo i osmijeh govore mnogo, kao i veliki interes mališana za svakodnevne aktivnosti. 😊

U fotogaleriji donosimo dio atmosfere sa ove zanimljive, poučne i zabavne slobodne aktivnosti, pa pogledajte što smo sve do sada radili i naučili. 😊

FOTOGALERIJA:

foto i tekst: Anamarija Čubranić

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u domaćinstvo, Projekti, Slobodne aktivnosti, Vijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.