I u našoj školi Vukovar svijetli ❤️

U srijedu 17. studenoga obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i odali počast svim herojima koji su svoje živote položili iz ljubavi prema svojem gradu, ljudima i domovini. ❤️

Pogled na veliki školski pano u holu, koji je uredila vjeroučiteljica Elizabeta Crvić sa učenicima 4.b razreda, oživio je sjećanja na najstrašniji zločin u novijoj hrvatskoj povijesti, na patnju, bol i užase neshvatljive ljudskom srcu i umu. No, nježne male bijele golubice, koje kao da su čudesno izvirile iz tame, svojim su krilima u nama osvjetlile vrednote mira, ljubavi, slobode i vječnu nadu koja u nama budi vjeru u ljudsku dobrotu.

U našem holu postavljen je još jedan prigodan pano koji su uredili učenici 3.a razreda sa svojom učiteljicom Anitom Čemeljić-Karabaić.

Evo i kratkog videa u kojem možete vidjeti kako su male vrijedne ručice, s puno ljubavi, izrađivale ovaj pano u svojoj učionici ❤️

U koloni sjećanja, krenuli smo prema dubašljanskom groblju. Ove godine nismo mogli ići svi zajedno, ali iako je svaki razred zasebno koračao do groblja, ono što nas je povezivalo bila je misao koja nas je vodila do središnjeg križa. S puno poštovanja i ljubavi zapalili smo lampaše ispod središnjeg križa, za Vukovar, za sve stradale u Domovinskom ratu, za naše dubašljanske branitelje. Vjeroučiteljica Vilma Depikolozvane je sa osmašima pripremila molitvu za sve poginule branitelje. Molitvu su čitali Josip i Fran iz 8.a razreda.❤️

Svjetlost lampaša podsjetila nas je na žrtvu onih koji su vjerovali u ljubav, koji su u paklu boli, ponora i blata vjerovali u slobodu i istinu, toliko snažno da su žrtvovali svoj život.

Veće ljubavi nitko nema od ove:
da tko život svoj položi za prijatelje. (Iv 15, 9-17)

Na dan kada se prisjećamo ove tužne obljetnice, na nama je da prigrlimo istu tu svjetlost, da prigrlimo spoznaju da su istina, sloboda i ljubav vječna težnja čovjekova srca. Priglimo Vukovar, njegova nadanja, njegov ponos, žrtvu, ljubav, snagu i hrabrost njegovih ljudi  koji su branili svoj grad i svoje prijatelje. Budimo na ponos Vukovaru.

Vukovare, hvala ti Grade! ❤️

A. Žužić

FOTOGALERIJA:

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Kalendar, Projekti, Video kutak, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.