e-Dnevnik upute za roditelje

Poštovani roditelji,

kako od ove školske godine papirnate razredne knjige zamjenjujemo e-dnevnikom, donosimo vam detaljne upute za korištenje aplikacije e-Dnevnik za roditelje.

Aplikaciji e-Dnevnik za roditelje možete pristupiti na adresi ocjene.skole.hr. Klikom na Prijava, na ovoj adresi prijavljuju se roditelji (desni prozor), kao i učenici (lijevi prozor).

Učenici se u aplikaciju e-Dnevnik prijavljuju sa svojim elektroničkim identitetom iz AAI@Edu.hr sustava. Učenici mlađih razreda te će podatke (korisničko ime i lozinku) dobiti od svojih učiteljica u prvom tjednu nastave, a učenici viših razreda podatke će dobiti na prvom satu informatike, uz upute o prijavi i pregledavanju sadržaja e-Dnevnika za učenike.

Roditelji se prijavljuju u e-Dnevnik za roditelje putem sustava e-Građani. Također, kako bi se uspješno prijavili, potrebno je da jedan ili oba roditelja dostave razredniku/ici svoj OIB.

Nakon što razrednici unesu OIB jednog ili oba roditelja u e-Dnevnik, roditelji mogu pristupiti aplikaciji, odnosno podacima o svojem djetetu koji su dostupni u aplikaciji.

Nakon uspješne prijave, aplikacija omogućava roditeljima uvid u ocjene, izostanke, osobne podatke i bilješke razrednika. Podaci su prikazani s vremenskim odmakom od 48 sati iz pedagoških razloga.

Roditelji, ukoliko to žele, mogu elektroničkom poštom dobivati obavijest o izostancima njihovog djeteta s nastave. Obavijest će biti upućena na e-mail adresu, dan nakon što je dijete izostalo s nastave. Roditelji koji žele primati obavijesti e-mailom dobiti će (na prvom roditeljskom sastanku) od razrednika/ca obrazac koji će popuniti i potpisati te tako dati suglasnost o primanju obavijesti o izostanku djeteta. Informacije je moguće dobivati na e-mail adrese jednog ili oba roditelja. Ukoliko promijenite mišljenje oko dobivanja e-maila s informacijom o izostancima Vašeg djeteta ili ste promijenili e-mail adresu, molimo Vas da o tome obavijestite razrednika.

Detaljne upute (za učenike i roditelje) o prijavi i korištenju aplikacije e-Dnevnik za učenike i roditelje nalaze se u nastavku:

e-Dnevnik upute za učenike i roditelje

Alenka Žužić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.