Četvrtaši u Ravnoj Gori, Ogulinu i Karlovcu

U ponedjeljak 20. studenoga, naši četvrtaši zamijenili su školske klupe terenskom nastavom prepunom uzbudljivih avantura; uživali su na snijegu u prekrasnom krajoliku Ravne Gore i  zanimljivim i čudesnim pričama koje su im o sebi otkrili gradovi Ogulin i Karlovac. 😊

Sara Cvrtila, učenica 4. a razreda, opisala nam je gdje su sve bili i što su sve vidjeli na ovom lijepom izletu.

Tog jutra, okupili smo se kraj školskog igrališta, ukrcali se u bus u 7 sati i krenuli prema Gorskom kotaru. Najprije smo se zaustavili u Ravnoj gori koja nas je dočekala sva u snijegu. Uživali smo u grudanju i igri na snježnom pokrivaču usred prekrasne prirode Ravne Gore. Nakon naše male avanture na snijegu, nastavili smo put prema Ogulinu. Tamo smo posjetili Ivaninu kuću bajki. Kustosica u Ivaninom kostimu provela nas je po kući i sve nam objasnila. Prošetali smo Čarobnom šumom, Začaranim hodnicima dvorca, vidjeli Čarobno zrcalo i pogledali animirani film u Tajanstvenoj odaji začaranog dvorca.

Razgledali smo Ogulin te posjetili neke od njegovih znamenitosti.; crkvu sv. Križa, gradsku fontanu, Park kralja Tomislava, Đulin ponor te uživali u šetnji uz jezero Sabljaci gdje su nas dočekali labudovi i patke. Nakon ručka, krenuli smo dalje do Karlovca. U Karlovcu smo prošetali uz Mrežnicu, posjetili Muzej ratnih vozila iz Domovinskog rata Turanj i Aquatiku – Slatkovodni akvarij.

Izlet je bio kratak ali sladak, svi smo se odlično zabavili! 😊

Sara Cvrtila, 4. a

FOTOGALERIJA:

foto: Ivona Dundović – Ljutić, Ana Marija Šviderski – Jurinjak

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.