Ispisivanje upisnica i upisi u srednju školu

Dragi osmaši,

U ponedjeljak 10. srpnja u 12 sati objaviti će se konačne ljestvice poretka u sustavu za upise. Dakle, pred vama je samo još jedan, posljednji korak do upisa u srednju školu. 😊

Trenutkom objave konačnih ljestvica poretka kandidati stječu pravo upisa u program obrazovanja najvišega prioriteta u kojemu se nalaze u okviru upisne kvote. Konačne ljestvice poretka više se ne mijenjaju.

Objavom konačnih ljestvica poretka na kartici Moji rezultati učeniku se prikazuje lista prioriteta. Stupac Najbolji odabir mijenja naziv u Pravo upisa, a pored obrazovnog programa u kojemu je učenik ostvario pravo upisa stoji kvačica. Također je vidljiv podatak o ostvarenom rangu.

UPISNICA

Nakon objave konačnih ljestvica, moći ćete preuzeti upisnicu – obrazac koji svatko od vas mora obavezno dostaviti u srednju školu koju upisuje. Upisnicu možete preuzeti na kartici Moji rezultati. Isprintanu upisnicu treba potpisati učenik i jedan od roditelja (čime potvrđujete upis) te je dostaviti u srednju školu od 10. srpnja u 12 sati do 13. srpnja u 18 sati – potpisanu upisnicu ćete samostalno učitati u sustav.

Postupak učitavanja upisnice u sustavu za upise:

  • na kartici Moji rezultati kliknite na gumb Upisnica
  • nakon što se otvori obrazac upisnice, kliknite na ikonu za ispis i isprintajte upisnicu
  • upisnicu obavezno potpisuju učenik i jedan od roditelja
  • nakon toga potpisanu upisnicu učitavate u sustav
  • najjednostavnije je to učiniti pomoću mobitela – prijavite se u sustav za upise, na kartici Moji rezultati kliknite na gumb Upisnica i onda na gumb Učitaj. Uslikajte kamerom potpisanu upisnicu i kliknite na gumb Slanje datoteke. Isti je postupak ako upisnicu učitavate na računalu, prije učitavanja potpisanu upisnicu morate skenirati ili fotografirati te prenesti na računalo.
  • nakon toga će srednja škola koju upisujete pregledati upisnicu koju ste učitali i, ako je sve u redu, označiti u sustavu da prihvaća dokument, a vi ćete na kartici Moji rezultati vidjeti status poslane upisnice. U trenutku kada status postane Prihvaćeno, znači da je upisnica prihvaćena i vi ste upisani u srednju školu.

Neke srednje škole traže da se, osim učitavanja upisnice u sustav, upisnica dostavi i putem e-maila – svakako pogledajte obavijesti na web stranicama svoje srednje škole za sve specifične detalje oko upisa za određenu srednju školu.

Ako niste u mogućnosti sami učitati upisnicu u sustav, postoje još dva načina za dostavu upisnice u srednju školu:

  • potpisanu upisnicu možete dostaviti osobno u srednju školu koju upisujete, pa će je u tom slučaju srednja škola učitati u sustav.
  • ako zbog opravdanih razloga ne možete sami učitati upisnicu u sustav niti je osobno dostaviti u srednju školu, potpisanu skeniranu/uslikanu upisnicu možete poslati na e-mail adresu srednje škole. Ako šaljete upisnicu e-mailom, to mora učiniti roditelj koji će u e-mailu ostaviti svoj broj mobitela kako bi ga srednja škola mogla kontaktirati.

Ukoliko nećete sami učitati upisnicu u sustav, već odlučite osobno dostaviti upisnicu u srednju školu, svakako posjetite web stranice srednje škole koju upisujete jer svaka škola je samostalno odredila točan datum i vrijeme kada možete osobno dostaviti upisnice, a na web stranicama ćete saznati i informacije o elektroničkom slanju upisnica i ostale dokumentacije.

OSTALA DOKUMENTACJA ZA UPIS

Osim upisnice, koja je potrebna svim učenicima, nekima od vas (ovisno o obrazovnom programu koji upisujete) biti će potrebna i dodatna dokumentacija – potvrda liječnika školske medicine, liječnička svjedožba medicine rada ili ugovor o naukovanju.

Kandidati koji upisuju programe obrazovanja za vezane obrte (JMO programe) dužni su, pri upisu ili najkasnije do kraja prvoga polugodišta prvoga razreda, dostaviti školi liječničku svjedodžbu medicine rada i sklopljen ugovor o naukovanju.

PRIJAVA UČENIČKIH DOMOVA

Učenici koji su zainteresirani za smještaj u učeničkom domu, prijave za učeničke domove vrše se isključivo putem sustava za upis u učeničke domove. Učenički domovi moći će se prijavljivati od 10. srpnja (od 12 sati) do 13. srpnja u 12 sati. U sustavu za prijavu učeničkih domova možete prijaviti najviše 4 učenička doma (poredajte ih tako da na prvo mjesto stavite dom koji najviše želite upisati). Redovito pratite web stranice Upis u učeničke domove za sve daljnje korake – objava rezultata, termini i postupak upisa u odabrani učenički dom.

• ────── ✾ ────── •

I to je to! Nakon ovog posljednjeg koraka eto vas u srednjoj školi! 😊

I za kraj…

Dragi osmaši,
svi učitelji vaše osnovne škole od srca vam žele puno sreće u svemu što vas očekuje.
Hodajte kroz život radosno. Na tom putu ponekad ćemo se opet sresti, popričati, nasmijati se zajedno i tome se iskreno, od srca radujemo!
❤️

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Vijesti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.