Ispisivanje upisnica i upisi u srednju školu

Dragi osmaši,

U subotu 10. srpnja u 12 sati objavljene su konačne ljestvice poretka u sustavu za upise. Dakle, pred vama je samo još jedan, posljednji korak do upisa u srednju školu. 😊

Nakon što su objavljene konačne ljestvice, kraj obrazovnoga programa za koji ste ostvarili pravo upisa, u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ “Da”, a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stajat će ” -“. Konačne ljestvice poretka se više ne mijenjaju.

UPISNICA

Nakon objave konačnih ljestvica, moći ćete preuzeti upisnicu – obrazac koji svatko od vas mora dostaviti u srednju školu koju upisuje. Upisnicu možete preuzeti na kartici Moj odabir. Isprintanu upisnicu treba potpisati učenik i jedan od roditelja (čime potvrđujete upis) te je dostaviti u srednju školu od 12. do 14. srpnja osobno ili elektroničkim putem. 

Svakako posjetite web stranice srednje škole koju upisujete jer svaka škola je samostalno odredila točan datum i vrijeme kada možete osobno dostaviti upisnice, a na web stranicama ćete saznati i informacije o elektroničkom slanju upisnica i ostale dokumentacije.

OSTALA DOKUMENTACJA ZA UPIS

Osim upisnice, koja je potrebna svim učenicima, nekima od vas (ovisno o obrazovnom programu koji upisujete) biti će potrebna i dodatna dokumentacija – liječnička svjedožba medicine rada ili ugovor o naukovanju.

Kako biste provjerili trebate li dostaviti dodatnu dokumentaciju, na kartici Moji rezultati kliknite na Detaljno i vidjeti ćete popis dodatne dokumentacije koja vam je potrebna.

POTVRDA O STEČENOM PRAVU UPISA

Na kartici Moj odabir dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koju možete isprintati ako vam je potrebna. Ona se koristi za upis u učeničke domove, organizirani prijevoz i slično. Prijave za učeničke domove ove godine se također vrše elektrončkim putem, isključivo putem sustava za upis u učeničke domove. Učenički domovi moći će se prijavljivati od 12. srpnja (od 12 sati) do 15. srpnja 2021.

I to je to! Nakon ovog posljednjeg koraka eto vas u srednjoj školi! 😊

I za kraj…

Dragi osmaši, svi učitelji vaše osnovne škole od srca vam žele puno sreće u svemu što vas očekuje. Hodajte kroz život radosno. ❤️
Na tom putu ponekad ćemo se opet sresti, popričati, nasmijati se zajedno i tome se iskreno, od srca radujemo!
❤️

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Vijesti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.