Suglasnost roditelja za nabavu drugih obrazovnih materijala

Poštovani roditelji,

u nastavku donosimo informacije o suglasnosti za nabavu drugih obrazovnih materijala za  2019./2020. školsku godinu i obrazac  koji treba potpisati i dostaviti u tajništvo naše škole.

U skladu sa Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu školu (Narodne novine 116/18) sredstva za nabavu obveznih udžbenika (uključujući i udžbenike za izborne predmete) osiguravaju se iz Državnog proračuna.

Osim obveznih udžbenika u školi se koriste i drugi obrazovni materijali o korištenju kojih odluku donosi škola. Drugi obrazovni materijali (radne bilježnice, zbirke, mape,…) ne pokrivaju se iz Državnog proračuna već ih kupuju roditelji. Nastavnici pojedinih predmeta prilikom odabira drugih obrazovnih materijala vodit će brigu o njihovoj svrsishodnosti te o troškovima koji terete roditelje.

Preuzmite obrazac: Suglasnost za nabavu drugih obrazovnih materijala

Potpisanu Suglasnost možete:

  • donijeti osobno u tajništvo Škole svakim radnim danom od 8 do 12 sati
  • poslati po djeci koja će potpisanu Suglasnost predati razrednicima prilikom dolaska u školu na podjelu svjedožbi
  • ako niste u mogućnosti isprintati obrazac, možete doći u tajništvo gdje će vam je isprintati naš tajnik pa Suglasnost odmah možete potpisati i predati

Kako je odabir udžbenika i drugih obrazovnih materijala još u tijeku, odluka (popis po razredima) o korištenju drugih obrazovnih materijala biti će objavljena na web stranici Škole nakon što Ministarstvo odgoja i obrazovanja donese popis odobrenih materijala.

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Vijesti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.