Započele prijave u sustav za upise u srednje škole

U ponedjeljak 27. svibnja 2019. započele su prve prijave kandidata u sustav za upise u srednje škole, na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava. Donosimo upute za lakše korištenje sustava, korisne informacije i dokumente te kratki vodič kroz prvu fazu upisa.

.

PRVA PRIJAVA U SUSTAV

Otvorite mrežnu stranicu sustava: www.upisi.hr

Prilikom prve prijave potrebno vam je korisničko ime i lozinka iz AAI@EduHr sustava koje ste dobili u školi (one iste koje koristite za prijavu u eDnevnik). Polje PIN ostavite prazno. Nakon prijave, unesite broj svog mobitela. Vrlo brzo će na vaš broj stići SMS sa vašim PIN – om koji ćete koristiti za sljedeće prijave u sustav.

Ukoliko izgubite korisničku oznaku i lozinku iz AAI@EduHr sustava javite se informatičarki Alenki Žužić kako bi dobili nove podatke. U slučaju da izgubite ili zaboravite PIN potrebno je s broja mobilnoga telefona zavedenoga u sustavu poslati SMS poruku sadrzaja OPET na broj 888777. Poruka se naplaćuje po cijeni definiranoj ugovorom s tvojim operaterom.

PROVJERA TOČNOSTI PODATAKA

Nakon što se uspješno prijavite u sustav moći ćete vidjeti svoje osobne podatke i ocjene. Pažljivo provjerite jesu li svi podaci točni. Ako uočite neke nepravilnosti (pogrešna adresa, pogrešno unesena ocjena u nekom od prethodnih razreda,…) javite se svojem razredniku, razrednici ili vašoj informatičarki koji će ispraviti netočne podatke.

Svoje podatke možete provjeriti na kartici Moji podaci. Tu se nalaze vaši osobni podaci i podaci za kontakt (možete unijeti i svoju e-mail adresu, broj mobitela roditelja nakon čega kliknite na Spremi promjene), sve ocjene od 5. do 7. razreda i ocjene umjetničkih škola (za one koji su pohađali plesnu i glazbenu školu). Ocjene za 8. razred pojaviti će se u sustavu nakon što završite osmi razred. Sve detaljno provjerite!!

PREGLEDAVANJE OBRAZOVNIH PROGRAMA

Na kartici Obrazovni programi možete pregledavati obrazovne programe i škole koje ih provode. Nakon što odaberete uvjete u izborniku i kliknete Traži, pojaviti će se popis srednjih škola koje odgovaraju uvjetima koje ste odabrali. Klikom na Detalji (pokraj naziva škole) otvoriti će vam se detaljan opis škole i obrazovnog programa. Tako ćete saznati koji su predmeti važni za upis, upisnu kvotu, uvjete za upis, elemente bodovanja, eventualne provjere koje provodi neka škola,…

KALENDAR

Od prve prijave u sustav do konačnog upisa u sredju školu očekuje vas više koraka. Stoga je jako važno pridržavati se rokova za svaki pojedini korak. Pazite na datume!!

Preuzmite kalendar sa svim važnim datumima:

PRIJAVA U RAZREDNE ODJELE ZA SPORTAŠE

Svi učenici koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav, na kartici “Moji podaci” od 27. svibnja do 2. lipnja 2019. godine. Na navedenoj kartici kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub. Nakon što kliknete Prihvati, možete dodati i više sportova, klikom na Dodaj novi. Obavezno nakon unosa navedenih podataka, svoj odabir trebaju potvrditi na gumbu Spremi promjene koji se nalazi pri dnu stranice. Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše.

Napomena: podatke o sportu unose samo oni učenici koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše!

KORISNI DOKUMENTI

Za bilo kakvo pitanje ili pomoć prilikom prijave, obratite se razrednici, razredniku ili navratite do informatičke učionice! 😎

I svakako pratite obavijesti na web stranicama naše škole, redovito ćemo pratiti sve novosti o prijavama i upisima u srednje škole te ih objavljivati u Kutku za osmaše – upisi u srednju!

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Vijesti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.