Proljetna avantura u Gardalandu

U četvrtak 5. travnja naši mladi dubašljanski folkloraši, članovi KUU Dubašnica, iskoristili su proljetne praznike za druženje i zabavu na jednom veselom zajedničkom izletu. Bili su u popularnom zabavnom parku Gardaland i odlično se zabavili! 😊

Zajedno sa nešto starijim folklorašima, na izletu je bilo više od dvadeset učenika iz naše škole,  od prvašića do osmaša. Trebalo se toga jutra jako rano probuditi jer smo se na stanici okupili u 4.30 i busom krenuli prema Italiji. No, isplatilo se! Izlet je bio super zabavan! Već je u busu, na putu prema Gardalandu, bilo veselo. Baš je toga dana Ivan Šabalja slavio rođendan pa smo, nakon što smo se razbudili, priredili pravo malo slavlje. U veselom raspoloženju, put do Gardalanda prošao je kao u trenu.

Gardaland nas je dočekao pod kišnim oblacima ali, obukli smo kabanice i odlučili kako nas kiša neće spriječiti da uživamo u izletu. Ubrzo je i kiša prestala, tako da smo zaista uživali u brojnim zanimljivostima ovog poznatog zabavnog parka. Svatko je našao nešto za sebe, a oni najhrabriji odlučili su se i za najstrašnije vožnje na velikim visinama, kao što su Magic Mountain, Blue Tornado i Mammut.

Gardaland je smješten u gradiću Castelnuovo del Garda u Italiji. Otvoren je 1975. i vrlo je brzo postao jako popularan, svake godine ga posjeti nekoliko milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta. Poznat je po brojnim super brzim i uzbudljivim vožnjama od kojih je najizazovnija i najbrža vožnja na Blue Tornadu. Osim vožnji, park je ispunjen sa još jako puno zabavnih sadržaja i sve je jako lijepo uređeno, kao u bajci. Jedna od atrakcija je Casa di Prezzemolo, neobična čarobna kuća maštovitog izgleda.

Bilo nam je toliko zabavno da smo stvarno bili tužni kad je trebalo krenuti kući. Ukrcali smo se u bus i većinu puta prespavali. Vratili smo se Malinsku sretni i prepuni lijepih dojmova. Oaj izlet, svi smo se složili, odmah bi ponovili!!! 😍

Iva Staničić i Petra Turčić, 5.b

FOTOGALERIJA:

foto: Iva Staničić i Katarina Lesica

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Izleti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.