Likovni svijet Valentine Lamešić

Brojni umjetnici često ističu ljepotu dječjeg likovnog izričaja, znajući da slikati poput djeteta znači slikati neustrašivo, učiti… neprestano učiti i otkrivati, pristupati umjetnosti uvijek iznova u novom svjetlu, slobodno i hrabro.

Treba umjetnik rasti, godinama učiti tehnike, upoznati materijale,… ali nikad ne smije izgubiti onaj trenutak kada je kao dijete osjetio treptaj u srcu prvih poteza olovke i kista, već ga čuvati poput dragulja, zauvijek.

Upravo je ta ljepota utkana u likovne radove naše učenice Valentine Lamešić. Valentina, iako ide tek u treći razred, stvara iznimno lijepe crteže i slike. Otkrila nam je kako je crtati i slikati počela u drugom razredu i od tada je umjetnost njezina velika ljubav, a šetnja njezinom likovnom mapom otkriva koliko je toga naučila i otkrila u samo jednoj godini. Kako sama kaže, najviše voli crtati olovkom i stvarati kontraste svjetla i sjene. No, njezine slike otkrivaju kako Valentina prekrasno koristi boje, poigravajući se s njima slobodno i hrabro, prenoseći bojama na papir svoje emocije i maštu.

Donosimo mali dio njezine bogate likovne mape. Radovi koje možete pogledati u nastavku, u nizu su od najnovijih do onih starijih, a među njima se krije i portret njezine učiteljice Ive Spiciarich 😊

Alenka Žužić

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Kreativac i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.