Izlet u svijet iluzija i čarobna priča o Nikoli Tesli

U srijedu 7. ožujka, učenici sedmih i osmih razreda bili su na izletu u Zagrebu.

Posjetili smo iznimno zanimljivu  multimedijalnu izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future i odlično se zabavili u Muzeju iluzija.

Okupili smo se u Bogovićima u 7 sati, ukrcali se u bus i krenuli. Put do Zagreba prošao je u trenu, a u busu je bilo veselo kao i inače na našim izletima. Tijekom vožnje do Zagreba uživali smo u pogledu na snježne gorske krajolike, a Zagreb nas je dočekao okupan suncem koje je našem izletničkom zimskom jutru dalo baš lijepi ugođaj. Snijeg je svjetlucao i topio se pod sunčevim zrakama, a lagani ga je vjetar raznosio sa krovova poput sitnih kapljica proljetne kiše.

Dobro raspoloženi, krenuli smo u šetnju zagrebačkim ulicama. Najprije smo posjetili Meštrovićev paviljon u kojem se smjestila iznimno zanimljiva izložba Nikola Tesla – Mind from the Future, posvećena jednom od najvećih svjetskih vizionara.

Izložba nas je oduševila! Na trenutak smo uronili u magičan svijet Nikole Tesle i postali putnici kroz vrijeme, sudionici fascinantne priče o čovjeku iznimne veličine, njegovim fantastičnim izumima i zanimljivim detaljima iz njegovog života. Izložba povezuje elemente filma, video scenografije, animacije, računalne igre i čarobne hologramske – svjetlosne avanture, likovnu umjetnost i tehničke inovacije. Sa velikim zanimanjem, uživali smo u svakom detalju ove futurističke priče i naučili puno o Nikoli Tesli kojeg nam je, ovim multimedijalnim spektaklom, autorica izložbe Helena Bulaja Madunić prikazala na jedan sasvim nov način; kreativan, inspirativan, sa vizijom dostojnom velikog Nikole Tesle.

Nakon izložbe i nešto slobodnog vremena za šetnju, kupovinu, razgled grada,… krenuli smo u još jednu avanturu, u Muzej iluzija koji se smjestio u Ilici, najdužoj i najstarijoj zagrebačkoj ulici, na broju 72. U ovom neobičnom muzeju bilo je baš veselo! Uživali smo u slikama koje su se čudesno pojavljivale i nestajale pred našim očima, zbunjivale nas, nasmijavale, a neke i plašile. Fotići i mobiteli su neumorno klikali hvatajući brojne atrakcije Muzeja; glave na pladnju, anti gravitacijsku sobu, patuljke i divove, beskonačnu sobu,… a neki od nas okupirali su moždane vijuge rješavajući brojne zagonetke.

Bilo je lijepo, zabavno i poučno. I na kraju, svi smo se složili kako nam je ovaj dan prebrzo prošao. Vratili smo se zadovoljni u našu Dubašnicu, veseleći se već unaprijed novom izletu. Sigurni smo da će nam Zagreb i dogodine otkriti neke nove i fantastične priče! 😊

Alenka Žužić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.